Τουρνουά Beach Handball που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη και είναι δηλωμένο στο EBT.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Χάσε πιο γρήγορα βάρος! Πώς να αναζωογονήσεις τον μεταβολισμό σου.



Αν τώρα τελευταία νιώθεις τον μεταβολισμό σου να έχει πάρει την κατιούσα, σου έχουμε τη λύση για να τον «ξυπνήσεις». Όσο πιο ενεργοποιημένος είναι ο μεταβολισμός σου τόσο περισσότερη είναι η καύση των θερμίδων που γίνεται. Μάθε λοιπόν πώς θα τον  αναζωογονήσεις για να χάσεις πιο γρήγορα βάρος.




Κάνε πάντα τις σωστές επιλογές τροφών
Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά το μάσημα φρούτων, λαχανικών και φυτικών ινών κάνει το στόμα σου να δουλεύει πιο σκληρά και η υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες απαιτεί περισσότερη ενέργεια για την πέψη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έως και 10% περισσότερη καύση θερμίδων.

Μην ξεχνάς την άπαχη πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη με τη σειρά της χρειάζεται περισσότερη ενέργεια κατά τη διαδικασία της πέψης ενώ σε κρατά χορτάτη και πλήρης. Φρόντισε λοιπόν να συμπεριλάβεις αυτό το θρεπτικό συστατικό σε κάθε γεύμα και σνακ.

Πέσε κάτω και κάνε 20
Λίγο πριν από κάθε γεύμα, πέσε στο πάτωμα και κάνε 20 με 50 push-ups (ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και τη δύναμή σου). Οι μικρές εκρήξεις άσκησης μπορεί να οδηγήσουν σε καύση μέχρι και 200 θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας, και οι άπαχοι μύες μπορούν να κάψουν περισσότερο λίπος.

Πιες πράσινο τσάι ή νερό
Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα αντιοξειδωτικό που αυξάνει τον «κοιμισμένο» μεταβολισμό μέχρι και 4% (περίπου 80 θερμίδες την ημέρα). Αν πάλι δεν είσαι οπαδός του τσαγιού, το νερό παραμένει η καλύτερη επιλογή για να αποφύγεις την αφυδάτωση, η οποία μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό.

Κάνε πέντε λεπτά διάλειμμα
Το στρες όχι μόνο σε οδηγεί σε απερίσκεπτο μασούλημα αλλά μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σου. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να κάνεις τακτικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν κάνεις δουλειά γραφείου, ο διαλογισμός μάλλον δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, αφού μελέτες έχουν δείξει ότι το να κάθεσαι μία ώρα και παραπάνω μειώνει τα ένζυμα που καίνε το λίπος στο σώμα σου έως και 90%. Κάνε ένα διάλειμμα για μία γρήγορη βόλτα ή χόρεψε το αγαπημένο σου τραγούδι.


Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη
Πηγή: popsugar.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου